Categories
Sifirlicious

Sifir Umpama Jantung Matematik. Ketahui Teknik Hafal Sifir

Sifir ni umpama jantung bagi Matematik. Tak hafal sifir memang padah la jawabnya. Seawal tahun 2 anak-anak kita dah WAJIB kuasai sifir.Silibus sekarang memang sangat laju dan tinggi.

Kena pastikan anak-anak catch up dari awal. Ni dah masuk tahun 5 tahun 6 pun sifir tak kuasai lagi memang akan jadi masalah.Antara teknik nak bagi anak hafal sifir ialah melalui pujian dan kata-kata semangat.

Kena selalu beri dorongan dan pujian agar mereka termotivasi nak hafal sifir.Selain teknik pujian dan ganjaran untuk bagi anak bermotivasi nak belajar/hafal sifir, ada satu lagi teknik power tuan-tuan.Teknik ugutan dan dendaan. 🙊🙊🙊Ugut saja begini,”Kalau kakak tak hafal sifir 2-5, dalam masa seminggu, mama tak benarkan kakak sentuh tab/telefon pintar langsung.

Tapi kalau kakak berjaya hafal sampai sifir 9, mama bagi hadiah bonus. Kita keluar makan kat Pizza Hut.”Biasanya teknik ugutan lebih power dan berkesan berbanding teknik pujian dan ganjaran.Nak nak kalau letak rotan sebelah. Asal malas hafal, sebat sofa.

Biar dia dengar bunyi “Piappp!” yang menyeramkan itu.Rotan sofa je tau, bukan anak. Hihi.Cubalah!Nak anak belajar 9 teknik kuasai sifir dengan mudah dengan penerangan dan pengajaran melalui video dan bahan softcopy?

Dapatkan Ebook Sifirlicious yang aku buat ini. Memang best dan ramai suka tau. Hanya #RM80 sahaja.

Ini linknya :[+] Tekan Sini Untuk Maklumat Lanjut

Ianya diemelkan dan disertakan dengan video dan PdF ya. Senang boleh tengok dimana-mana dan boleh ulang cetak seberapa banyak kita suka.